Nieuws

Nieuws en Gebeurtenissen

1-08-2017
Nieuw model Whaly 450 Classic
De Cleypoel Watersport heeft de eerste Whaly 450 Classic’s ontvangen en na afmontage zijn deze afgeleverd. De allernieuwste Whaly 450 Classic is de opvolger van de Whaly 440 Classic. Bij het nieuwe model is er veel aandacht besteed aan het verbeteren van de vaareigenschappen zoals koersvastheid, de stabiliteit en het gedrag in de golven.
De Whaly 450 Classic is hét sloepmodel binnen de reeks Whaly boten. Ook voor de andere modellen kunt u bij De Cleypoel Watersport terecht, wij kunnen deze veelal uit voorraad leveren.

17-05-2017
De Cleypoel Watersport is dealer van Marlin Boattrailers
Buiten de reeds jarenlange verkoop van Pega boottrailers en Kalf boottrailers zijn wij sinds kort dealer geworden van Marlin Boottrailers. Met een boottrailer van Marlin Boattrailers www.marlin-boattrailers.nl heeft u zekerheid:
– RDW gecertificeerd
– 2 jaar garantie op waterdichte wiellagers
– 2 jaar garantie op constructie
– Zinkwerk uitgevoerd volgens ISO 9002 normering

De trailers zijn tegen meerprijs in alle RAL kleuren leverbaar. De ongeremde trailers variëren van 300 kg tot 750 kg en de geremde uitvoeringen van 750 kg tot 3500 kg. Ze zijn geheel volbad thermisch verzinkt. De trailers zijn in meerdere uitvoeringen beschikbaar zoals kanteltrailers, schuiftrailers, sloepentrailers en kielboottrailers.

De lengte varieert van 3 meter tot 9 meter en het laadvermogen is tussen de 230 kg tot 2850 kg. De verlichting is uitschuifbaar / afneembaar en kan in waterdichte LED uitvoering geleverd worden. U kunt dan zo met de trailer de boot te water laten zonder de verlichting te verwijderen.

De lichtere Marlin Boattrailers kunnen bij uitstek gecombineerd worden met de Whaly boten waar wij tevens dealer van zijn.

15-05-2017
Leiden Marathon zondag 21 mei 2017
Op zondag 21 mei a.s. start weer de jaarlijkse Leiden Marathon. Deze marathon “loopt” door diverse dorpen rondom Leiden. Het 30 km punt ligt ook dit jaar weer nabij onze Jachthaven. De marathon leidt tot diverse verkeersstremmingen, onze bereikbaarheid zal (met de auto) op deze dag tussen 11.00 en 15.00 uur zeer slecht zijn, mogelijk zal de gehele Poeldijk gedurende dit tijdstip volledig gestremd zijn.

18-03-2017
Whaly 500 – Nieuw type aan het al brede assortiment Whaly boten toegevoegd.
Na een intensieve periode van ontwikkeling, is tijdens de Boot Düsseldorf de Whaly 500 geintroduceerd. De Whaly 500 zal vanaf april 2017 bij de Cleypoel Watersport, dealer van Whaly boten, te bezichtigen te zijn.

De Whaly 500 is een multi purpose open motorboot gemaakt van robuust lineair polyethyleen. Het model kenmerkt zich door een ruime open kuip die in te delen is naar de wensen van de gebruiker. De effectieve binnenruimte is maar liefst 3,5 x 1,5 meter.
Door de sportieve vormgeving en vaareigenschappen is het model geschikt voor recreatieve en professionele watersporters.
De kuip van de Whaly 500 is zelflozend. Dit betekend dat het regenwater door gaten in de spiegel van de boot automatisch wordt afgevoerd als de boot stil ligt en er dus geen dekzeil of bilgepomp nodig is. De zelflozende kuip is uniek voor een 5 meter motorboot van polyethyleen.
Aan de binnenkant van de spiegel zit een zelflozende “splash well”. Deze vangt mogelijk buiswater op en voert dit direct af naar buiten.

De Whaly 500 is uitgerust met een compacte kantelbare boegklep. Door de boeg uit te klappen, kan op een meer comfortabele manier uitgestapt worden. De boegklep is tevens een plus voor professionele gebruikers. Zo kunnen reddingswerkers dichter bij de drenkeling komen en de persoon in een zo recht mogelijke positie aan boord halen. Ook andere professionals kunnen dichter bij een object komen op hoogte van de waterlijn en werkzaamheden op een meer ergonomische manier verrichten.

De Whaly 500 wordt geleverd in 2 uitvoeringen. Naast de Whaly 500 is er een 500R Professional beschikbaar. De 500R Professional kan uitgerust worden met een zwaardere buitenboordmotor door een dikker schaal met meer polyethyleen. Ook is deze uitvoering tussen de schalen voorzien van schuim met een gesloten celstructuur. De ultra robuuste constructie van de Whaly 500 R Professional maakt de boot zeer geschikt voor inzet bij werkzaamheden en reddingswerk onder veeleisende omstandigheden.
Specificaties
Totale lengte: 5 meter, breedte buiten: 2,10 meter, gewicht: 285 Kilogram
Maximaal motorvermogen: 50 pk (500R: 60 pk)
Snelheid met max. motorvermogen: 60 kilometer per uur, kruissnelheid: 15 kilometer per uur
Maximaal aantal personen: Categorie C: 6 personen, Categorie D: 8 personen

10-12-2016
Zalig kerstfeest en een voorspoedig en gezond 2017.
Een oud jaar achter de rug, een nieuw jaar voor de boeg.
Wij willen u graag bedanken voor een prettige samenwerking en spreken de wens uit dat deze aangename relatie zich ook in het jaar 2017 zal voortzetten.
Team De Cleypoel Watersport

10-09-2016
Jaarlijkse Sloepen occasionshow zaterdag 17 en zondag 18 september 2016.
Wij organiseren weer onze jaarlijkse najaars sloepen occasionshow. U bent van harte uitgenodigd om diverse gebruikte Langweerder Sloepen en overige merken komen te bekijken op zaterdag 17 en zondag 18 september 2015.
Onze (in eigen beheer) geproduceerde, elektrisch aangedreven Molensloep 550 ligt er ook weer bij.
U bent beide dagen van harte welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur.
Buiten de occasionshow hebben wij continue een gevarieerd aanbod van gebruikte sloepen tot onze beschikking, neem voor een actueel aanbod vrijblijvend even contact met ons op.

sloepenshow sept-2014

oktober 2015
Winterstallingsseizoenweer gestart
We zijn weer gestart met het uit het water halen van weer vele boten. Nadat het onderwaterschip is afgespoten gaan de boten op een speciale stabiele bok naar hun plek voor de komende winter (buiten of binnen).

01-07-2015
Nieuwe damwand nabij botenkraan.
In de maand juni is onze bestaande (houten) damwand bij de botenkraan vervangen door een geheel nieuwe kunststof damwand. Na het inklinken van de grond zal de terreinverharding aangepast en de grond opnieuw ingezaaid worden. Bij de botenkraan zal de kunststof damwand van kunststof steigerdelen voorzien worden, waardoor het uiterlijk identiek aan onze kunststof steigers zal zijn.

11-05-2015
Leiden Marathon zondag 17 mei.
Op zondag 17 mei a.s. start weer de jaarlijkse Leiden Marathon. Deze marathon “loopt” door diverse dorpen rondom Leiden. Het 30 km punt ligt ook dit jaar weer nabij onze Jachthaven. De marathon leidt tot diverse verkeersstremmingen, onze bereikbaarheid zal (met de auto) op deze dag tussen 11.00 en 15.00 uur slecht zijn, mogelijk zal de gehele Poeldijk gedurende dit tijdstip volledig gestremd zijn.

Botenkraan weer gereed voor het nieuwe watersportseizoen.
Na een winterseizoen binnen te hebben gestaan, is onze botenkraan weer helemaal bedrijfsklaar. De komende dagen zullen de eerste sloepen/boten te water gelaten worden en hiermee is voor ons het nieuwe watersportseizoen weer volop begonnen.

botenkraan-A

19-09-2014
Dealer Ultramar reinigingsproducten.
De Cleypoel watersport is dealer geworden van Ultramar. Ultramar levert een breed pakket aan bootkap, tent, bootkussens, cabriodak en zonwering reinigings/ en beschermingsproducten. Groen uitgeslagen bootkap, wij hebben de juiste reinigings- en beschermingsmiddelen hiervoor in onze watersportshop liggen met, zoals u van ons gewend bent, een deskundig advies.

16-09-2014
Onze najaars Sloepen occasionshow was gezellig druk.
Op 13 en 14 september was er weer onze jaarlijkse sloepenshow. Met nette sloepen, een gevarieerd aanbod en een heus piratenschip voor de kinderen was het een succes. Mede dankzij het mooie weer was er een goede opkomst. Zaterdag 13 september was er na afloop van de occasionshow aansluitend een borrel om ons 10-jarig bestaan als De Cleypoel Watersport en ons jubileum als 25 jaar watersportondernemer te vieren